Cele mai bune placi grafice din 2019

Acestea sunt cele mai bune placi grafice care pot fi plasate chiar acum în computerul dvs. de jocuri. Unele ieftine, altele la prețuri mari, toate merită vazute.

Este un moment minunat să alegi cea mai bună placă grafică pentru computerul tău de gaming. Cu Nvidia și AMD care se bat pentru atenția ta, există o mulțime de opțiuni disponibile pentru toate tipurile de pc-uri de gaming, fie că vrei să creezi un pc pentru 4K, fie vrei doar ca jocurile tale preferate să funcționeze neted la 120+ fps la setări High. Acum avem toate, placile „Super” îmbunătățite ale Nvidia disponibile pentru a fi cumpărate și, deși nu au făcut salturi masive în ceea ce privește performanța, acestea oferă un impact mai bun pentru bani platiti. Mai mult decât atât, GPU-urile ușor mai vechi ale Nvidia – placile originale din seria 20 – sunt acum mai ieftine, așa că de multe ori puteți obține o afacere decentă pe plăci grafice care au mai puțin de un an.


Lista noastră cu cele mai bune plăci grafice a fost actualizată pentru a include 2080 Super (împreună cu modelele inferioare Supers) și noile modele Radeon. Cu toate că există câteva excepții, în linii mari, placile AMD oferă o valoare decentă pentru cei cu buget mai mic, în timp ce recomandăm în continuare placile Nvidia de top pentru construirea pc-urilor de gaming. Sigur, la capătul de sus, RX 5700XT este o placa fantastica, care poate ține piept unui 2080, iar la capătul inferior 1660 este o opțiune excelentă pentru construcții cu buget mai mic, așa că ai o mulțime de opțiuni indiferent dacă vrei AMD sau Nvidia. Deși sunt șanse să fie cea mai scumpă parte a pc-ului dvs., zilele cu GPU-uri cu prețuri foarte scăzute au dispărut (deocamdată), așa că este un moment excelent pentru a vă îmbunătăți platforma și a-l proteja în viitor pentru următorii câțiva ani.


Avem o listă cu cele mai bune plăci grafice mai jos, împreună cu cele mai ieftine prețuri pentru fiecare dintre ele.


1. Nvidia GeForce RTX 2080 Ti

Cea mai buna placa grafica in 2019

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti este cea mai recentă și mai puternică GPU din lume și este, de asemenea, una dintre cele mai mari placi video de consum produse vreodată. Turing TU102 este cu 60% mai mare decât Pascal GP102 în 1080 Ti, cu 55 la sută mai mult tranzistoare. Acele tranzistoare suplimentare au intrat în mai multe nuclee CUDA, dar Nvidia nu s-a oprit acolo, adăugând nuclee Tensor pentru a ajuta la accelerarea algoritmilor de învățare profundă precum DLSS, plus nuclee RT pentru a accelera urmărirea razelor (RayTracing).


Există, de asemenea, o mulțime de îmbunătățiri în arhitectura Turing, dar dacă doriți tot ce este mai bun, fiți pregătiți să scoateți din evidență: cele mai ieftine placi de 2080 Ti încep de la 4400 lei. Tehnic există și Titan RTX, care mai mult decât dublează prețul pentru 2080 Ti, dar este mai mult un GPU de prosumer decât orice am recomanda în scopuri de joc pur.


Dacă căutați cea mai bună valoare pentru banul cheltuit, uitați de noile carduri RTX. Pe de altă parte, dacă vizionați un ecran 4k 144Hz HDR G-Sync și doriți placa grafica absolut cea mai rapida în jurul pretului platit, aceasta este placa pentru dvs. Ai putea chiar să încerci să adaugi o a doua placa și să folosești un conector NVLink, presupunând că ai câștigat la loterie. (Rețineți că jocurile activate cu urmărirea rayurilor nu acceptă multi-GPU cu DXR (DirectX Raytracing) activat, așa că nu recomandăm acest lucru!) Este puțin probabil să vedem ceva substanțial mai rapid timp de cel puțin un an.


Cea mai mare problemă cu hardware-ul DXR și RTX în acest moment este lipsa jocurilor, deși această problemă este din ce în ce mai puțin semnificativă. Au existat câteva jocuri importante când s-au lansat pentru prima dată (Battlefield 5, Assetto Corsa Competezione, Metro Exodus și Shadow of the Tomb Raider), plus câteva demonstrații tehnologice (Quake 2 cu RT) și câteva titluri de peste mări (Justice). Însă, cu Unreal Engine și Unity, care susțin DXR, ar trebui să începem să vedem mai multe jocuri de urmărire a radiațiilor la sfârșitul acestui an, iar la începutul anului următor – Cyberpunk 2077 și reînceperea Call of Duty au anunțat deja că vor suporta urmărirea radiologică, cu Control, Wolfenstein: Youngblood , adăugându-l recent pentru lansările lor.


2. AMD Radeon RX 570 4GB

Best pentru 1080p cu buget foarte restrans

În timp ce nu este aproape de partea de sus a listei noastre pentru energie, aceasta este o alegere excelentă a valorii dacă căutați performanță la un buget restrans. Arhitectura Polaris a AMD a fost în jur de câțiva ani și, deși începe să-și arate vârsta, este, de asemenea, semnificativ mai ieftină acum decât atunci când a fost lansată. Este o placa video excelentă pentru a aborda actuala epocă a jocurilor de 1080p, iar dacă încă te bazezi pe o grafică integrată sau o carte mai veche, este un upgrade ieftin.


În general, RX 570 4 GB iese de obicei ușor înaintea GTX 1650 4 GB. Aceasta atrage mai multă putere decât seria de cărți Turing-in-a-GTX-shell-seria 16 de la Nvidia și 1060, dar poate fi obținută în mod regulat cu 30-40 de dolari mai puțin decât oricare dintre concurenții apropiați ai Nvidia.


Majoritatea desktop-urilor sunt mai mult decât capabile să ruleze această placă de 150 W fără nici o dificultate, deși veți avea nevoie de cel puțin un conector de alimentare cu 6 pini sau, eventual, un conector de 8 pini. Vânzătorii scad în mod obișnuit prețul placilor RX 570 4 GB până la 110 $ – 120 $, atât timp cât sursa dvs. de alimentare este puternica, RX 570 ucide aproape tot de pe piață pentru un pret ceva mai mic. Dacă creați un computer cu buget redus sau faceți upgrade de la un GPU mai vechi, depășit, RX 570 este un bun punct de plecare.


3. Nvidia GeForce RTX 2080 Super

Cea mai bună placă grafică pentru 4K la un preț (destul de rezonabil)

Sigur, RTX 2080 Ti este cea mai rapidă placă grafică și are tot felul de caracteristici cool și potențial utile, dar la prețurile actuale este o pastilă greu de înghițit. Noul model RTX 2080 Super vă va oferi performanțe excelente – este cel de-al doilea GPU cel mai rapid pentru consumatorii de rand, extragând baza 2080 și GTX 1080 Ti – și vă va economisi o grămadă de bani, întrucât un Gigabyte se vinde cu 3775 lei. Și obțineți în continuare aceleași caracteristici de rază și învățare profundă (de exemplu, DLSS), deși nu sunt la fel de multe din fiecare tip de bază (deși mai mult decât un 2080 simplu).


Singura atenție majoră în acest moment este că așteptăm încă o adoptare mai universală a urmăririi de raze și DLSS. Avem Battlefield 5, Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider și Control (cu jocuri inedite precum Cyberpunk 2077 și Call of Duty reboot recent urcat pe bandwagon). RTX 2080 Super poate rula toate acele jocuri cu tracțiune de raze, deși dacă căutați 4K Ultra și 60FPS, Super nu este chiar acolo. Acestea fiind spuse, poate furniza fps-uri foarte multe în marea majoritate a titlurilor triple-A la 4K, deși la capătul extrem este posibil să fiți nevoit să reglați unele setări (metoda Exodus, de exemplu, cu impozitarea sa de iluminare globală a razei, este: o varianta). Chiar și cu un GPU de 3775 de lei, 1440p funcționează în mod obișnuit la modul de calitate ușor redus de urmărire a razelor și cu DLSS activat.


4. Nvidia GeForce RTX 2070 Super

Cea mai bună placă grafică pentru performanțe solide și 4K RTX


Viitorul ray traceing poate suna grozav, dar ce se întâmplă dacă nu vă puteți permite 3775 lei sau mai mult pe o placă grafică? Acolo intră în imagine RTX 2070 Super de la Nvidia, opțiunea de mijloc a noii linii (cu 2080 Super lansarea pe 23 iulie). 2070 Super se vinde la 2.676 lei, același preț ca si 2070 simplu la lansare și oferă o îmbunătățire substanțială a performanței. Sunt încă mulți bani pentru o placă grafică, iar 2070 este legată doar de generația anterioară 1080 Ti (a se vedea mai jos), cel puțin în jocurile care nu acceptă DLSS – care este în continuare majoritatea jocurilor.


RTX 2070 Super se mută pe cipul TU104 de la versiunea de bază TU106, permite mai multe nuclee și crește viteza de clock. Bumpul de performanță este destul de previzibil, dar și foarte binevenit atunci când nu vine cu o creștere a prețului. Ca joc pentru a rămâne în fața lansării AMD RX 5700 și 5700 XT, este foarte convingător, deși ca un nou produs de stive nu cutremură.


2070 Super poate ataca jocuri triple-A la 4K dacă sunteți dispus să refuzați setările grafice spre medii sau înalte și face o treabă excelentă de a rula la mai mult de 60 FPS la QHD. Inutil să spun, dacă aveți un monitor sau un televizor cu rata de refresh mare, puteți castiga cateva fps-uri la 1080p Ultra. 2070 Super poate să nu fie ceva revolutionar, dar este o placa excelentă la un preț foarte convingător.


5. Nvidia GeForce RTX 2060 Super

Cea mai bună placă grafică pentru performanță 1440p și 144Hz FHD


Cea mai bună placă grafică nu este pur și simplu cea mai rapidă placă grafică sau cea mai ieftină placă grafică. În schimb, cea mai bună placă grafică trebuie să echilibreze performanța, prețul și funcțiile. Există multe plăci grafice grozave, dar pentru o GPU excelentă care nu va rupe portofelul, RTX 2060 Super Nvidia este probabil cea mai bună opțiune. Ofera performante aproximativ egale cu un RTX 2070 de baza, dar se vinde cu 600 lei mai putin.

Dacă doriți să jucați jocuri la 1080p sau 1440p pe un ecran de 144Hz, RTX 2060 are chop-urile pentru a gestiona majoritatea jocurilor la o calitate aproape de înaltă până la ultra. Este mai puternic decât un 1080, dar costă mai puțin și este aproape de două ori mai rapid decât un RX 570.


Cum testăm plăcile grafice și performanța

În timp ce procesorul este în continuare „creierul” PC-ului tău, zeci de jocuri în fiecare an îți vor împinge placa grafică la limitele sale. Este componenta pe care doriți să o actualizați cel mai frecvent, dar dacă cumpărați placa potrivita, acesta ar trebui să dureze cel puțin doi ani. Pentru sistemele de jocuri, este probabil și cea mai scumpă parte din componența dvs. Pe un buget practic, este esențial să găsiți placa grafică cu cel mai bun raport raportat la preț. De aceea, ne-am uitat anterior la cărți din intervalul 2000 / 5000 lei, deși în prezent cele mai bune valori sunt peste sau sub această marcă.


Pentru performanțe brute, RTX 2080 Ti de la Nvidia este o placa ucigașa, care depășește cu ușurință toate placile mai vechi. De asemenea, este ușor de overclockat, liniștit și rezonabil eficient. Dar costă un braț și un picior. Puteți argumenta dacă aveți nevoie într-adevăr de o calitate ultra înaltă sau ce rezoluție este necesară pentru a rula, dar portofelul va ajunge probabil să vă îndrepte către placi din gama 2000-3000 lei. De aceea, RTX 2060 Super este un card atât de impresionant, chiar dacă nu este cel mai rapid copil nou de pe la bloc.


Recomandăm RTX 2060 Super, RTX 2070 Super sau poate RX 5700 XT celor mai mulți – dar nu tuturor – jucătorilor de PC. Nu sunt singurele opțiuni demne de luat în considerare. Bilanțe de performanță cu preț pe măsură ce vă deplasați pe scară, dar în apropierea vârfului veți obține scăderi considerabile. Același lucru este valabil și pentru a vă deplasa în scară, totuși: mergeți prea jos și, în timp ce prețul ar putea arăta bine, performanța vă poate lăsa să doriți. Prin urmare, analizăm și recomandăm plăci grafice dupa toate aceste elemente.

Ai nevoie de o nouă placă grafică?

Dacă aveți îndoieli că computerul dvs. actual este suficient de rapid, pentru a garanta achiziționarea unei plăci grafice mai bune, am câteva date pentru dvs. Chiar și cu cea mai rapidă placă grafică din lume, care rulează la o rezoluție care pune mai mult sarcina procesorului dvs. (1080p ultra), de multe ori există doar o îmbunătățire minoră a performanței jocurilor. Da, procesoarele cu adevărat vechi se vor lupta, dar trecerea de la un Core i7-4770K la un Core i7-8700 îmbunătățește performanța jocurilor cu 20% în medie, la 1080p ultra.


Ce se întâmplă dacă utilizați o placă grafică cu 20-30% mai lentă decât o RTX 2080? CPU-ul dvs. devine chiar mai puțin un factor. Dacă aveți cel puțin 8 GB memorie de sistem și un procesor Core i7-4770K sau mai bun, ar trebui să fiți bine cu totul până la nivelul de performanță GTX 1070 Ti / RX Vega 56. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să cumpărați un i7-4770K în aceste zile, așa că atunci când vine timpul să actualizați alegerea noastră pentru cel mai bun procesor pentru jocuri.


Recomandările noastre pentru carduri grafice se bazează pe propriile noastre valori de referință și testare, apoi factorizarea prețului. Avem date de referință pentru gama completă de plăci grafice Nvidia și AMD, inclusiv toate seriile RTX 20, seriile GTX 10 și AMD Radeon VII, RX Vega, RX 5000 și RX 500. Ne-am uitat anterior la seria R9 Fury / 300/200 și la seria GTX 900/700, dar datorită constrângerilor de timp și disponibilității nu mai testăm activ majoritatea acestor placi. Cu toate acestea, am inclus unul sau doi reprezentanți din fiecare generație ca punct de referință.


Performanța grafică nu este singura considerație. Calitatea driverelor de joc și a altor funcții acceptate de placa sunt importante. Nivelul de zgomot al placii, puterea de alimentare și temperatura contează. Din fericire, aproape toate placile moderne sunt destul de liniștite, chiar și sub sarcină, iar temperaturile sunt și în limita acceptabilă, deși Nvidia mai are un avantaj în ceea ce privește puterea.


Testăm fiecare card pe un computer high-end la 1080p medium, 1080p ultra, 1440p ultra și 4K cu setări ultra / high. Luăm rezultatele din cincisprezece jocuri, în mare parte versiuni mai noi, folosind API-ul „cel mai bun” pentru fiecare GPU pentru fiecare joc. Asta înseamnă că API-urile de nivel scăzut sunt utilizate pentru cărțile AMD dacă sunt disponibile, în timp ce DX12 / Vulkan sunt utilizate doar în anumite jocuri pentru cărțile Nvidia.

Dar, indiferent de graficul pe care îl priviți, țineți cont de tipurile de jocuri pe care doriți să le jucați, precum și de monitorul dvs., deoarece afișajele cu rezoluție mai mare tind să aibă nevoie de GPU-uri mai puternice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *