Ghid pentru a deveni Pro Gamer si cum poti deveni streamer!

Pro Gamer si cum poti deveni

Deci, ai terminat pe primul loc în ultimul meci și tocmai ai fost promovat la nivel de master. Te-ai gândit vreodată să devii un jucător profesionist? Poate crezi că nu sunt suficienți bani de facut sau numai jucatorii foarte buni o fac. Ei bine, ai fi surprins. Deci, cum poti deveni un jucător profesionist?

Definiția unui jucător profesionist

S-ar putea să credeți că aceasta este o întrebare capcana, dar într-adevăr nu este. Ce anume este un pro gamer? Un jucător profesionist este jucător competițional cu normă întreagă care este plătit să joace jocuri. E aproape ca o carieră în jocuri. Majoritatea jucătorilor profesioniști sunt plătiți în mod normal de echipele sau sponsorii lor pentru a juca și a concura în turnee de jocuri din întreaga lume. Multe turnee oferă recompense în numerar pentru câștigători și pot face o mare parte din câștigurile unui jucător.

Gamer sau Streamer?


De când jocurile online au devenit populare, au existat metode de prezentare a priceperilor și talentului. Inițial, jucătorii incarcau videoclipuri cu cele mai bune faze pe YouTube, deoarece acesta a fost singurul site care a atras mulți spectatori. Jucătorii continuă să facă asta în zilele noastre, dar există un site mult mai mare și mai bun pentru a demonstra abilitățile, Twitch.tv si de curand dlive.tv

Twitch este o platformă de streaming online care permite jucătorilor să transmită în flux jocuri pe care le joacă în timp real unui public din întreaga lume. În loc să se uite doar la cele mai bune faze dintr-un videoclip editat, oamenii pot acum să urmărească acțiunile jucatorilor in timp real. Trecerea de la YouTube la Twitch.tv a fost văzută ca un lucru bun și a făcut minuni pentru câștigurile jucătorului.

Nu numai că permite audiențelor să interacționeze în direct cu jucătorul, dar și permite publicului să contribuie și să susțină stream-ul prin donații.

Acum există o diferență ușoară între un gamer profesionist și un streamer. Un gamer profesionist este, în mod normal, un jucător care este plătit de o companie sau de un sponsor pentru a juca jocuri competitive. În timp ce un streamer este cineva care transmite conținut online și face în principal banii din donații, anunțuri și reclame. Deși un pro gamer, în general, nu are nevoie să transmită în mod specific conținut de jocuri, majoritatea fac așa fiind foarte populari din dorinta spectatorilor de a viziona jucători foarte buni si de a invata sa joace precum acestia.

Cum fac streamerii bani?

Spre deosebire de jucătorii profesioniști, stremurile oferă audienței conținutul live în schimbul abonamentelor, donațiilor, schemelor de afiliere și veniturilor publicitare. Pe platforma Twitch.tv acestea sunt cele 4 moduri principale prin care un streamer le poate face bani.

Abonări

Twitch.tv oferă spectatorilor șansa de a se abona la canalul de difuzare preferat pentru 4,99 USD. Abonamentul deblochează o mulțime de caracteristici speciale, incluzând noi emoticoane în camera de chat, o insignă specială de abonament și chiar șansa de a vorbi in chat cand cei fara abonament nu pot.

Pe split-ul implicit, 50% din cei 4.99USD merg catre streamer pentru furnizarea de conținut și restul merge la Twitch.tv, sună destul de corect? Se zvonește că streameri mai mari, cu o cantitate mare de adepți și spectatori, pot negocia tranzacții divizate mai mari cu 60% până la 70% în favoarea lor.

Donații

Cea de-a doua modalitate de a câștiga bani pe streamers este prin donații. Un spectator dă doar o anumită sumă de bani de la 1 $ la 1000 $ + iar streamer-ul îl primește. Nu există recompense speciale sau privilegii, ci doar satisfacția că ei susțin fluxul si posibilitatea da a transmite un mesaj pe unele stream-uri ce poate fi vazut de toti spectatorii.

Multe stream-uri își stabilesc obiective zilnice cu privire la cât de multe donatii își doresc în fiecare zi, si acestea pot varia de la 10 la 100 de dolari, deoarece majoritatea oamenilor preferă să aibă obiective realiste. Cea mai mare donatie inregistrata pe Twitch.tv este in prezent $ 40,000 USD si a fost donata streamer-ului Sodapoppin . După cum vă puteți imagina este vorba de o mulțime de bani cu care se poate trai cu usurinta 2-3 ani in Romania tinand cont ca un salariu mediu pe an ajunge la 9550 USD.

Schemele de afiliere

Deoarece stream-urile atrag o demografie foarte specifică, aceasta poate fi o mină de aur pentru întreprinderile care doresc să-și vândă produsele. Multe stream-uri utilizează acest lucru în avantajul lor pentru a promova produsele afiliate. Este obișnuit ca stream-urile să pună link-uri de afiliere și bannere în descrierea canalului pe care spectatorii să le folosească.

Mulți oameni știu că acestea sunt link-uri de afiliere și le vor folosi deoarece sustin streamerul și nu le costa nimic in plus fata de o achizitie normala. Uneori, streamul are coduri speciale de reducere care reduc efectiv costul produsului, deci este un câștig pentru toți. Vizitatorul primește o reducere la produs, streamerul face comision și afacerea își vinde produsul.

Pentru fiecare vânzare, streamer-ul primește comisioane de la 3 – 10% pentru produse fizice, cum ar fi tastaturi, mouse pad-uri, tricouri și oriunde de la 10 – 50% pentru produse digitale, cum ar fi cărți electronice, coduri de jocuri etc.

Veniturile din reclame

O altă parte a veniturilor unui streamer sunt veniturile din reclame. Streameri au opțiunea de a afișa un anunț scurt de la 30 la 120 de secunde, tuturor spectatorilor prezenti. Acest lucru este util si dacă streamerul are nevoie și pauză rapidă, dar nu vrea să lase un ecran gol pentru spectatori. Pentru fiecare anunț pe care îl afișează spectatorilor streamer-ul va primi un CPM cunoscut și ca cost pe 1000 de vizionări. Acest lucru poate varia de oriunde de la $ 2 – $ 3 dolari pe 1000 de vizualizări, deși cifra reală variază de la streamer la streamer.

Unele dintre cele mai mari stream-uri de pe Twitch.tv au în mod regulat peste 30.000 de spectatori la un moment dat. Afișarea unui anunț pentru aceștia ar genera teoretic 60 – 90 dolari de fiecare dată, dar din cauza faptului că adblock-ul este un lucru obișnuit pe internet, venitul din reclame se poate reduce foarte mult. Este destul de obișnuit ca stream-urile să afișeze în mod regulat anunțuri care variază de la 3 la 6 pe zi pe o sesiune de streaming de 6 ore. Este posibil să nu sune prea mult, dar aceste venituri din reclame se aduna în timp.

Obțineți spectatori

Dacă nu sunteți prea deranjați să câștigați bani și doriți să concurați într-o echipă competitivă de jocuri, streamingul vă poate ajuta, de asemenea, să realizați acest lucru. Streamul vă poate oferi o platformă pentru a vă prezenta abilitățile în lume și pentru a atrage atenția.

Dacă ești un jucător foarte bun, dar te ascunzi în umbre, cum te va căuta cineva? A fi observat este un pas important dacă vrei să o devii un pro. Nu numai că trebuie să construiesti o bază de fani, dar trebuie să te prezinti și să fii observat de potentiali sponsori sau viitori coechipieri.

Master Planul: Cum să deveniți Pro Gamer

Deci, acum am acoperit câteva aspecte importante de bază, este timpul sa incepem pas cu pas în ceea ce privește modul de a deveni un jucător profesionist.

Decideți-vă jocul și obiectivele

Gaming-ul este un termen general și dacă vrei să devii un jucător pro, atunci va trebui să alegi un anumit joc pe care sa te concentrezi. Fie că este vorba despre CS:GO, League of Legends, Dota 2, Overwatch, PUBG sau ceva complet diferit, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le iei în considerare mai întâi.

Primul past, dintre cele mai evidente este alegerea jocul in care te simți bine și in care te bucuri ca il joci? Alegerea unui jocului pe care il indragesti cel mai mult este o opțiune bună, deoarece este mai puțin probabil să te plictisesti de el. Dacă ești bun la joc, atunci este și un bonus. Dacă nu, atunci trebuie sa te antrenezi mai mult!

Cel de-al doilea lucru pe care va trebui să il decizi este dacă doresti să devii un pro gamer competitiv care face parte dintr-o echipă și călătorește în întreaga lume, care concurează în turnee de jocuri sau vrei sa te dedici unei cariere de streamer profesionist. A fi un jucător competitiv este foarte solicitant și implică o mulțime de ore de antrenament. Dacă doresti sa castigi premile cele mari, atunci acesta este calea de urmat, premiul mare la seria Dota2 International anul acesta este de: 

$26,617,981

 milioane de dolari. Un alt joc extrem de popular este League of Legends și are în prezent un prize pool record pentru acest joc, stabilit anul trecut de 6.6 milioane dolari.

Acum, aceste premii s-ar putea suna foarte bine, dar vestea proastă este că șansele de a le câștiga sunt foarte scăzute. Vestea bună este că, pe de altă parte, nu trebuie să fii un jucător profesionist care să câștige acea sumă de bani.

Dacă preferați să faceți o mulțime de bani în loc să vă scrieți numele în cărțile de istorie a jocurilor, atunci streamingul este probabil calea de parcurs. Există sute de exemple de stream-uri cu normă întreagă care au făcut o carieră de succes pe Twitch.tv. De fapt, mulți dintre ei câștigă, de fapt, mai mult decât competitori profesioniști.

Antrenamentul te face mai bun

Indiferent dacă decizi că doresti să fi un jucător competitiv sau un streamer, trebuie să te antrenezi, antrenezi si antrenezi în mod constant. Dacă esti un jucător competitiv atunci vei lupta în mod constant împotriva celor mai buni jucători din lume și trebuie să te asiguri că nivelul tau este de top.

Pe de altă parte, dacă ești un streamer, atunci oamenii vor viziona numai jucători de rang înalt. Dacă nu esti foarte bun la jocul ales, atunci cifrele dvs. de vizionare vor suferi și vei pierde abonamente, donații și venituri din anunțuri. Nimeni nu dorește să vizioneze un jucător Bronze 5!

Antrenamentul face ca toate aceste probleme să dispară. Indiferent dacă studiază strategii de joc, pentru CS sau înveti câțiva campioni noi, fiecare antrenament te va face un jucător mai bun. Un sfat bun dacă vrei să iti îmbunătățesti jocul este să vizionezi alti streameri care sunt si jucatori profesionisti. Mulți pro gameri au streamuri Twitch.tv ca parte a contractelor cu echipa lor. Aceasta înseamnă că puteți viziona jucători competiționali de clasă mondială in timp ce joaca jocul favorit online. Acest lucru este minunat pentru a obține noi sfaturi și trucuri pentru jocul ales de tine.

GO4streaming

Indiferent dacă doresti să fi un jucător pro-competitiv sau un streamer, ar trebui să începi cu siguranță un stream. Folosind Twitch.tv sau dlive.tv ca platformă pentru a vă prezenta abilitățile și talentul este o modalitate foarte bună de a vă face publicitate în lume.

În afară de asta, realizarea unui canal YouTube este, de asemenea, o idee bună, deoarece iti oferă un loc pentru a stoca toate videoclipurile, cum ar fi cele mai bune faze dintr-un joc. De asemenea, poti obține venituri din reclame cand cineva iti vizioneaza clipul YouTube. Deci, nu numai că este un loc minunat pentru a stoca clipuri video, dar ar putea să iti aducă, de asemenea, bani în plus.

Atrage atentia

Odată ce aveți streamul și setările canalului YouTube, este timpul să atragi un public pentru conținut. Obținerea de vizualizări este cel mai important lucru, astfel încât construirea unei rețele media sociale este vitală. Asigurațe că ai pagini de Twitter, Facebook și Instagram, deoarece este o modalitate excelentă de a atrage vizitatorii catre stream-ul tau.

Dacă esti în căutarea unui loc într-o echipă competitivă, trebuie sa demonstrezi in primul rand ca ai potential. Incearca sa contactezi echipe de top din tara si sa te prezinti ca un potential jucator profesionist, nu stii niciodata cand se poate ivi o oportunitate.

Cauta o echipa cu jucatori cu care poti colabora, chiar daca nu sunt la fel de pregatiti ca tine ei pot fi o rampa de lansare pentru cariera ta de pro gamer.

Participați la evenimentele locale de jocuri

Acest pas final este mai mult orientat către persoanele care doresc să se alăture unei echipe competitive. Jucatul cu alți jucători online poate fi grozavă, dar jocul în fața unei mulțimi este ceea cu ce va trebui să te obisnuiesti.

Pentru a beneficia de această experiență, va trebui să începi să participi la fiecare eveniment local de jocuri din zona ta. Acest lucru te va ajuta să prinzi încredere pentru când vei juca în fața unei mulțimi, precum și să te obișnuiesti cu structura, regulile și atmosfera turneelor.

Dacă participați în mod regulat la evenimente de jocuri, probabil vei deveni prieten și vei fi în contact cu mulți jucători. Acest lucru este minunat deoarece te va ajuta să construiesti relații importante care ar putea să te conduca într-o echipă competitivă. Dacă totusi nu reusesti, ai putea întotdeauna să te gandesti la crearea unei echipe. Desigur dacă poți găsi destui membri pentru a face acest lucru.

Acum știi cum să devii un jucător profesionist este timpul să începi să te antrenezi!

Mai jos recomand o serie de periferice ce m-au ajutat sa devin pro gamer, periferice ce sunt folosite de cei mai mari jucatori din lume:

Pentru Mouse, indiferent de joc recomand ultimul model de la Logitech si anume:

Logitech G Pro LightSpeed Wireless

Este un model nou, care a luat cu asalt lumea gaming-ului profesionist si este folosit de unii dintre cei mai buni jucatori din lume la CS:GO cum ar fi EliGE de la Liquid, LUCAS1 de la MIBR, Kjaerbye de la North, Magisk de la Astralis, olofmeister de la FaZe Clan si multi alti.

Ca si mouse pad, cel mai folosit in lumea competitionala este:

Mouse pad Zowie G-SR-SE Blue

Nu este un model nou, dar durabilitatea lui cat si materialul excelent ce permite mouse-ului sa ruleze fara prea mult efort au facut din Zowie G-SR unul dintre cele mai folosite si apreciate mouse paduri din industrie fiind folosit de mai mult de jumatate din jucatorii de cs go profesionisti aflati in top 15 echipe ale lumii.

Pentru casti la fel ca si in cazul mouse pad-ului:

Casti Gaming HyperX Cloud II 7.1

Sunt de departe cele mai folosite si versatile casti din industrie, cu o placa de sunet 7.1 ce vine la pachet, Hyperx Cloud 2 reprezinta cele mai bune casti in raportul calitate/pret de pe piata la momentul actual.

Astea fiind spuse, bafta la kill-uri, spor la antrenamente si va astept in postul urmator pentru a va prezenta un PC facut pe bucati din diferite magazine pentru Gaming in incercarea de a scoate cel mai bun raport fps/pret, unul pentru Streaming. Cat si un full build format din doua pc-uri ce poate reprezenta un asa zis streamer heaven.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *